Δημόσιο

ΑΣΕΠ 2Κ/2019: «Μάχη» για έγκαιρη έκδοση αποτελεσμάτων

Οι νεότερες εξελίξεις, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

10/11/2019 | 14:29

«Μάχη» με τον χρόνο και τα λάθη των αιτήσεων δίνει καθημερινά το ΑΣΕΠ για την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2Κ/2019 (1.166 θέσεις στην Υγεία).

Κορυφαίος παράγοντας της Ανεξάρτητης Αρχής, απαντώντας στο ερώτημα του workenter σχετικά με τον χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων, τόνιζε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου: «σε όποια προκήρυξη εμπλέκεται η ειδική εμπειρία ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοση των αποτελεσμάτων είναι μεγαλύτερος».

Να ερμηνεύσουμε τη δήλωση:

  • Ο «χρόνος είναι μεγαλύτερος» γιατί το ΑΣΕΠ βρίσκει λανθασμένες αιτήσεις, κυρίως όσον αφορά την δήλωση της ειδικής εμπειρίας. Αυτό σημαίνει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή μένει περισσότερο χρόνο σε κάθε φάκελο – αίτηση, όντας αναγκασμένη να περικόψει μόρια. Υπενθυμίζουμε, ότι τα έξτρα μόρια της ειδικής εμπειρίας δίνονται μόνο σε όσους έχουν θητεύσει ως επικουρικό προσωπικό. Οποιαδήποτε άλλη εμπειρία βαθμολογείται ως απλή.
  • Η «εμπλοκή της ειδικής εμπειρίας» στην προκήρυξη 2Κ/2019 δεν επιτρέπει σαφή εκτίμηση του χρόνου. Το ΑΣΕΠ ,σε αυτή την προκήρυξη, έχει την τακτική (όπως και στην 3Κ/20218) «ανοίγοντας και βλέποντας». Δηλαδή, ο αριθμός των φακέλων που θ΄ ανοίξει – προκειμένου να βρει τους 1.166 διοριστέους – θα κρίνει τον χρόνο έκδοσης

Η εβδομάδα που μπαίνει είναι κρίσιμη για την 2Κ/2019. Σημειώστε γιατί:

  • Θα υπάρχουν, ανεπίσημα, αριθμητικά δεδομένα που θα δείξουν εάν αρχικός στόχος «προσωρινά στο τέλος της χρονιάς» είναι εφικτός. Δύσκολο για όλες τις κατηγορίες, εφικτός για κάποια απ αυτές.
  • Θα διαφανεί εάν το ΑΣΕΠ προτίθεται να ζητήσει επιπλέον φακέλους για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού

Σημείωση: Με τους αναγνώστες του workenter που συμμετείχαν στην 2Κ/2019 είμαστε σε «ανοικτή γραμμή», θα ενημερώσουμε έγκαιρα για ο,τι νεότερο.