Δημόσιο

Λιμενικό: ''Σήμα'' έναρξης στις αιτήσεις για 155 μονίμους

Τα κρίσιμα δεδομένα της προκήρυξης

Το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 155 νέων στελεχών στο Λιμενικό Σώμα δίνει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η κατάθεση δικαιολογητικών, που έχει ήδη ξεκινήσει με την προκήρυξη των Δοκίμων Σημαιοφόρων, θα συνεχιστεί με τον διαγωνισμό των Λιμενοφυλάκων την ερχόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση της αίτησης οφείλουν να επιδείξουν όλοι οι υποψήφιοι για τις 155 θέσεις λιμενοφυλάκων, συγκεντρώνοντας μέσα στο Σαββατοκύριακο κρίσιμα δικαιολογητικά που μπορεί να κρίνουν τον διορισμό.

Σημειώστε τα εξής σημαντικά:

  • Συμμετέχουν υποψήφιοι με απολυτήριο Λυκείου, αλλά αναγνωρίζεται και πτυχίο ΑΕΙ ή Εμπορικού Ναυτικού
  • Καλό είναι οι υποψήφιοι να έχουν δίπλωμα ΙΧ, αλλά έξτρα μόρια αποδίδουν μόνο οι κατηγορίες με δίπλωμα Δ'  και Ε'
  • Έξτρα μόρια προσφέρουν: Δίπλωμα ταχύπλοου, πιστοποιητικό Η/Υ, γνώση μιας ξένης γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά), απόλυση με βαθμό δεκανέα - λοχία - επιλοχία - αρχιλοχία ή έφεδρος αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων
  • Οι στρατιώτες από Ειδικές Δυνάμεις δεν παίρνουν μόρια, αλλά συμμετέχουν στην κατηγορία των Ειδικών Δυνάμεων (64 θέσεις). Δηλαδή δεν εμπλέκονται στην πολυπληθή των 40 θέσεων στην οποία μετέχουν και γυναίκες

Υψηλόβαθμα στελέχη που γνωρίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης αιτήσεων βεβαιώνουν ότι η συγκεκριμένη αίτηση είναι περισσότερο πολύπλοκη από την αντίστοιχη των Ειδικών Φρουρών (σε κάθε σημείο ελλοχεύει το λάθος, λένε χαρακτηριστικά).

Σε κάθε περίπτωση η σωστή συμπλήρωση από τους ''διαβασμένους'' υποψηφίους απαιτεί την πλήρη κατανόηση των λεπτομερειών της προκήρυξης.

Αιτήσεις τώρα 

Το workenter προτείνει ανεπιφύλακτα στους υποψηφίους του Λιμενικού Σώματος τη χρήση της υπηρεσίας και του γραφείου weconsult για τη σωστή και χωρίς προβλήματα υποβολή της αίτησης σε νέα οικονομική τιμή.

Σημειώστε ότι: