Δημόσιο

Έρχονται μεγάλες ανατροπές (2Κ)

Αποκλειστικό: Ποιό κριτήριο φέρνει τα "πάνω - κάτω" στα αποτελέσματα

Σημαντικές αλλαγές, ενόψει της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, αναμένεται να υπάρξουν με το άνοιγμα των φακέλων των υποψηφίων της προκήρυξης 2Κ/2019.

Ασφαλείς πληροφορίες του workenter αναφέρουν ότι το κρίσιμο σημείο που θα κρίνει το διορισμό είναι η απόδειξη της ειδικής εμπειρίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιόπιστων πηγών, σημαντικός αριθμός υποψηφίων που κλήθηκε να υποβάλει φάκελο με δικαιολογητικά δεν αποδεικνύει με σωστό τρόπο την ειδική εμπειρία. 

Σημειώστε ότι η ειδική εμπειρία αφορά ΜΟΝΟ όσους έχουν υπηρετήσει ως επικουρικό προσωπικό. 

Οποιαδήποτε άλλη εμπειρία ως εποχικό προσωπικό, σε προγράμματα Stage και με οποιαδήποτε άλλη σύμβαση δεν αποτελεί ειδική εμπειρία. Θα μοριοδοτηθεί ως απλή εμπειρία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί υποψήφιοι -προφανώς από παρανόηση- δήλωσαν την απλή εμπειρία ως ειδική, αύξησαν τα μόρια με βάση τα δηλωθέντα και κλήθηκαν να καταθέσουν φάκελο με δικαιολογητικά. 

Όταν, όμως, ανοίξει ο φάκελος και διαπιστωθεί ότι η ειδική είναι, τελικώς, απλή εμπειρία θα αφαιρεθούν τα αντίστοιχα μόρια. 

Αυτός είναι ουσιαστικά ο λόγος που το ΑΣΕΠ ζήτησε πολύ μεγάλο αριθμό φακέλων, ενώ για ορισμένες ειδικότητες ο αριθμός ήταν "χτυπητά" πολύ μεγαλύτερος από εκείνο των θέσεων. 

Με τα δεδομένα αυτά δεν θα προκαλέσει εντύπωση εάν η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή καλέσει και νέους υποψηφίους να καταθέσουν φάκελο με δικαιολογητικά. 

Σημαντική σημείωση:

Υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση στην 2Κ/2019 -μέσω της υπηρεσίας weconsult- και επιλέχθηκαν για αποστολή φακέλου με δικαιολογητικά δεν αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο κίνδυνο. Όσοι είχαν ειδική εμπειρία ήταν πράγματι ειδική με βάση τους όρους της προκήρυξης.