Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Έρχεται νέα προκήρυξη μονίμων (''Κ'') για Κέντρα Πρόνοιας

Επανεκκινούν οι διαδικασίες στα πλαίσια πρόσληψης 341 υπαλλήλων

Την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να επανεκκινήσει τις διαδικασίες πρόσληψης μονίμων υπαλλήλων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, μέσω ΑΣΕΠ, κατέγραψε με δηλώσεις της η αρμόδια υφυπουργός κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου σε απάντησή της προς την αρμόδια τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Φωτίου, σχετικά με την ενίσχυση των ΚΚΠΠ της χώρας, επικεντρώθηκε στην ανάγκη οριστικής επίλυσης του ζητήματος της ανανέωσης συμβάσεων του προσωπικού που ήδη υπηρετεί στα Κέντρα, μέσω πρόσληψης μονίμων.

Τονίζεται ότι στο πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων των υπουργείων, η κυρία Μιχαηλίδου είχε τονίσει πως θα επικεντρωθεί στην επίλυση προβλημάτων οργανωτικής φύσεως των φορέων, τα οποία όχι απλά τους επιβαρύνουν αλλά οδηγούν συχνά στην κατάρρευσή τους. «Στόχος του υπουργείου», όπως είχε επισημάνει από το βήμα της Βουλής «είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των εποπτευόμενων δομών και ιδρυμάτων, ώστε οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να επικεντρωθούν στο δύσκολο έργο τους και να μην αναλώνονται σε ατέρμονες προσπάθειες επίλυσης διαχειριστικών γρίφων...».  Η υφυπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε επί του θέματος και κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΚΠ Κεντρικής Μακεδονίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προχωρήσει καθόλου την διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ενώ δεν υπάρχει καν η νομική δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων».

Σημειώστε:

  • Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση για έκδοση σχετικής προκήρυξης είχε στα σκαριά και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας
  • Στις 10 Ιουνίου, λίγο πριν την κυβερνητική αλλαγή και το «πάγωμα» προσλήψεων, προκηρύχθηκαν οι ειδικές θέσεις του ν. 2643/1998 για την πρόσληψη 341 μονίμων στα ΚΚΠ της χώρας

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα διευκρινιστεί αν σχετική προκήρυξη θα έχει τα ίδια «χαρακτηριστικά» ή θα ενεργοποιηθούν τροποποιήσεις στα κριτήρια του διαγωνισμού.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε το σχετικό ΦΕΚ πρόσληψης 341 μονίμων μέσω ΑΣΕΠ.

Διαβάστε επίσης: