Δημόσιο - ΑΣΕΠ

Αυτό είναι το πλάνο των νέων προσλήψεων

Τι αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και πηγές του υπ. Εσωτερικών

Υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει (για το 2020) ο κανόνας "1:1", (μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση), εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν σημαντικά κενά στο Δημόσιο

Με τους... συνήθεις ρυθμούς αναμένεται να εξελιχθούν τα πράγματα στο πεδίο των προσλήψεων σε φορείς του Δημοσίου.

Πρόσφατα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι θα διεκπεραιωθούν όλες οι δρομολογημένες διαδικασίες προσλήψεων του 2019.

Ο κ. Γραφάκος υπογράμμισε ότι οι τοποθετήσεις των επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 στους δήμους θα γίνουν κανονικά. 

Επίσης, αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην βρει εφαρμογή στην ολότητά της (για το 2020) η προεκλογική αναφορά για επαναφορά του κανόνα "1:5" (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις). 

"Μπορεί να πάει στο 1:4, 1:3, θα το δούμε", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γραφάκος, σημειώνοντας ότι "υπάρχουν και οι ΣΟΧ...".

Παρέμβαση ΥΠ.ΕΣ.

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν την περασμένη Πέμπτη, (18/7), ότι "το επόμενο διάστημα το υπουργείο, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, θα αναλάβει να ελέγξει που υπάρχουν κενά και άμεσες ανάγκες στο δημόσιο για να προχωρήσει άμεσα στις όποιες απαραίτητες κινήσεις χρειάζονται για να καλυφθούν".

Αποφάσεις Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη που διεξήχθη πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου ελήφθησαν αποφάσεις για τον προγραμματισμό των προσλήψεων του επόμενου 6μήνου.

Πρέπει να δείτε: