Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Έτσι θα γίνει η επιλογή 757 στους δήμους (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Όλα τα δεδομένα της επερχόμενης προκήρυξης - Κριτήρια, μόρια, εμπειρία

Ξεκίνησε στην οδό Πουλίου η επεξεργασία της προκήρυξης των 757 μονίμων σε δήμους και φορείς.

Το υπουργείο Εσωτερικών, ήδη από τη Μ. Δευτέρα, έστειλε το αντίστοιχο αίτημα στο ΑΣΕΠ. Σημειώνεται ότι η προκήρυξη θα ''ξεμπλοκάρει'' από τον κενό ''χώρο'' που αφήνει η επερχόμενη έκδοση αποτελεσμάτων της 3Κ/2018, εντός του Μαΐου.

Το workenter συνεχίζει να συλλέγει όλα τα κρίσιμα σημεία που θα περιλαμβάνονται στην νέα προκήρυξη των 757 μονίμων.

Τονίζεται ότι ο διαγωνισμός, ο οποίος θα είναι μια μικρή επανάληψη της 3Κ, αναμένεται να εκδοθεί λίγο πριν το καλοκαίρι.

Σημειώστε τα δεδομένα:

  • Η νέα προκήρυξη θα προβλέπει μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας, εντοπιότητας και χρόνου ανεργίας
  • Η εντοπιότητα θα ισχύει για παραμεθόριους δήμους ή νησιά, καθώς και για δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων. Όσοι επιλέξουν εντοπιότητα και ταυτόχρονα δηλώσουν ότι θα παραμείνουν για μια δεκαετία στη θέση αυτή χωρίς μετάθεση ή μετάταξη προηγούνται των άλλων υποψηφίων, ακόμη κι έχουν λιγότερα μόρια
  • Η ειδική εμπειρία αφορά τους ήδη υπηρετούντες στους ΟΤΑ (συμβασιούχοι). Μπορούν να κάνουν χρήση για εμπειρία έως 24 μήνες, πριμοδοτούμενοι με 17 μόρια ανά μήνα, δηλαδή να κερδίσουν το μέγιστο 408 μόρια (24Χ17). Η προκήρυξη, όμως, θα τους δίνει το δικαίωμα να συμπληρώσουν τους 84 μήνες εμπειρίας με την απλή που πριμοδοτείται 7 μόρια ανά μήνα. Παράδειγμα: Αν ένας συμβασιούχος έχει 24 μήνες ειδικής εμπειρία και 20 μήνες απλής εμπειρίας, τότε τα συνολικά μόριά του είναι: 548 (408 [ειδική εμπειρία] + 140 [απλή εμπειρία])
  • Ο χρόνος ανεργίας θα λαμβάνεται υπόψη μόνο για υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Αποδίδει, το μέγιστο, 400 μόρια (8 εξάμηνα Χ 50 μόρια)

Δείτε τους συγκεντρωτικούς πίνακες για να υπολογίσετε, εύκολα και απλά, τα μόριά σας:

Πρέπει να διαβάσετε: