Δημόσιο

ΑΣΕΠ: ''Βγαίνει'' η κατανομή 3.250 μονίμων στους δήμους

Τι θα ισχύσει για ειδική εμπειρία και μοριοδότηση (ΈΓΓΡΑΦΟ)

''Σάρκα και οστά'' παίρνει η προκήρυξη για 3.250 μόνιμες προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το υπουργείο Εσωτερικών -και συγκεκριμένα οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις των ΟΤΑ- δημοσιεύουν στο Εθνικό Τυπογραφείο ''μπαράζ'' επικυρωμένων αποφάσεων για την κατανομή των θέσεων ανά δήμο, με βάση βάση τα αιτήματα που έχουν, ήδη, αποσταλεί.

Το προσχέδιο της προκήρυξης θα λάβει την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας και αμέσως μετά θα υποβληθεί επίσημο αίτημα στο ΑΣΕΠ

Δείτε τις -ενδεικτικές- αποφάσεις δήμων που δημοσιεύθηκαν χθες (18/4) σε ΦΕΚ:

«Εγκρίνεται η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (...) για την ένταξη των υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία έχει ως εξής: (...) για την σύσταση οργανικής μονάδας επιπέδου γραφείου “Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”  συστήνονται οργανικές θέσεις τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΥΕ, ΔΕ και ΤΕ, που είναι ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (1 θέση), ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών (1 θέση), ΥΕ Οικιακών Βοηθών (1 θέση)...».

Υπενθυμίζεται ότι έχει δημοσιευθεί η απόφαση πίστωσης 18.000.000 ευρώ στην ΕΕΤΑΑ με την α' δόση για το πρόγραμμα.

Η απόφαση αναφέρει ότι η δαπάνη για το 2019 (στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι επερχόμενες προσλήψεις) έχει προβλεφθεί στο σύνολό της και θα ''αγγίξει'' τα 40 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Ειδική εμπειρία - Μοριοδότηση

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις οφείλουν να γνωρίζουν:

- Το κριτήριο της ειδικής εμπειρίας θα ισχύσει για αντίστοιχες θέσεις παροχής υπηρεσιών κατ'οίκον (νοσηλεία ηλικιωμένων, ανασφάλιστων, ΑμεΑ κλπ).

- Η εντοπιότητα χάνει σημαντικό έδαφος. Όπως τονίζεται σε σχετική τροπολογία, όσοι παρέχουν υπηρεσίες σε παραμεθόριες περιοχές δεν θα έχουν ειδική μοριοδότηση, τουλάχιστον όχι τέτοια, που να καλύπτει αυτήν της ειδικής εμπειρίας.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε τις ενδεικτικές αποφάσεις δήμων (ΦΕΚ).