Δημόσιο

ΑΣΕΠ - Ειδική Αγωγή: Πότε η έκδοση της προκήρυξης για 4.500 μόνιμες προσλήψεις

Έτσι θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα αιτήσεων - Επίσημες δηλώσεις του υπ. Παιδείας

Για την διαδικασία κατάρτισης και έκδοσης, μέσω ΑΣΕΠ, της προκήρυξης 4.500 μόνιμων προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή μίλησε στο ρ/σ ''news 247'' ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο αρμόδιος υπουργός, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των εκπαιδευτικών θα «ανοίξει εντός ελάχιστων ημερών από το ΑΣΕΠ, δηλαδή πριν από το Πάσχα».

Για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως «το πρόγραμμα είναι για 15.000 διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση για την επόμενη τριετία. Επίσης, θα γίνει προκήρυξη για τους υπόλοιπους 10.500 με τον νόμο που ψηφίστηκε με πρωτοβουλία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπ. Παιδείας, το πλάνο προσλήψεων έχει ως εξής:

  • 4.500 για το 2019
  • 5.250 για το 2020
  • 5.250 για το 2021

Ο Υπουργός επεσήμανε επίσης: «Ακόμη και στο μικρό ενδεχόμενο να μην προλάβουμε να γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί τον Σεπτέμβριο, θα ισχύσουν οι υπάρχοντες πίνακες αναπληρωτών. Βέβαια εμείς είμαστε 100% σίγουροι ότι μέσα από τη διαδικασία που έχουμε επιλέξει θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί. Το σύνολο των αναπληρωτών που έχουμε φέτος θα είναι και του χρόνου, αλλά θα έχουν αφαιρεθεί οι 4.500. Δηλαδή, οι μόνιμοι, συν οι πρόσθετοι αναπληρωτές».