Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Ανοίγει ο δρόμος για 4.500 μονίμους στην Ειδική Αγωγή

Ενιαία η απόφαση για 10.500 προσλήψεις από το υπ. Παιδείας - Επίσημες δηλώσεις της αρμόδιας υφυπουργού

Η έκδοση της πράξης υπουργικού συμβουλίου (ΠΥΣ) απομένει για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός 10.500 μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών το 2020 και το 2021, σύμφωνα με σημερινές (29/3) δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, κυρίας Μερόπης Τζούφη στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ο σχεδιασμός προχωρά και θέλουμε να εκδοθεί μία πράξη υπουργικού συμβουλίου, για την προκήρυξη -την επόμενη διετία- του συνολικού αριθμού των θέσεων, που έχουμε ήδη εξαγγείλει για τη γενική εκπαίδευση», τόνισε η υφυπουργός, σχετικά με τον προγραμματισμό για τους επερχόμενους διορισμούς.

Σύμφωνα με όσα επισήμανε η κ. Τζούφη, σημειώστε:

  • Στόχος του υπ. Παιδείας είναι η κατάρτιση του συνόλου των θέσεων για τη γενική αγωγή μέσω ΠΥΣ που να εξασφαλίσει το σύνολο των διορισμών, των άνω των 10.000 για την επόμενη διετία, όχι μόνο για το 2020
  • Αρχικά είχε γίνει γνωστός ο σχεδιασμός έκδοσης πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου μόνο για τους 5.250 διορισμούς, που έχουν εξαγγελθεί για το 2020

Ειδική Αγωγή

Σε ό,τι αφορά τις 4.500 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, που έχουν προϋπολογιστεί για το 2019 και έχει εκδοθεί ΦΕΚ για την προκήρυξή τους, η κ. Τζούφη εξήγησε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η επόμενη χρονιά να βρει μόνιμους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους να υπηρετήσουν τον τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης».

Σχετικά με τη διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων αυτών από το ΑΣΕΠ σημείωσε ότι «από πλευράς υπουργείου έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, που μπορούν να υποβοηθήσουν τις λειτουργίες του ΑΣΕΠ, ώστε να μπορέσουμε να τρέξουμε στο χρόνο που πρέπει την προκήρυξη αυτή».

?>