Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Έρχονται 80 μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΑΘ

Ολόκληρη η ανακοίνωση - Ποιους αφορά

Το «πράσινο φως» από το Υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πήραν δυο αποφάσεις για την ΕΥΑΘ: η νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, που φέρνει μειώσεις για πρώτη φορά στους λογαριασμούς του νερού, και η πρόσληψη 80 μονίμων υπαλλήλων με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική για την επόμενη πενταετία (2019-2023), που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ κι η οποία έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΥΜΑ-Θ, αναμένεται να επιφέρει μειώσεις σε λογαριασμούς ύδρευσης - αποχέτευσης οικιακών καταναλωτών και επαγγελματιών, στη λογική της «ενθάρρυνσης» των χαμηλών καταναλώσεων και της αποφυγής της σπατάλης του πολύτιμου φυσικού πόρου. Με αυτήν την κλιμάκωση στην τιμολόγηση (χαμηλότερες τιμές για μικρές καταναλώσεις και αύξηση τιμών στις μεγαλύτερες κλίμακες), μειωμένους θα δουν τους λογαριασμούς τους όλοι οι καταναλωτές που ξοδεύουν έως και 120 κ.μ. νερό το τετράμηνο (το 99,4%, δηλαδή, της κατηγορίας των οικιακών καταναλωτών). 

Νέες προσλήψεις

Την ίδια λογική της απόδοσης, «εργασιακού» αυτήν τη φορά, «μερίσματος» εξυπηρετεί και η απόφαση για την πρόσληψη 80 νέων τακτικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων και προσόντων, σε μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας μέσα από αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης (ΑΣΕΠ). Οι νέες αυτές θέσεις εργασίας προστίθενται στις 150 που ολοκληρώθηκαν με τις ίδιες διαδικασίες το αμέσως προηγούμενο διάστημα.  

Σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική αναμένεται η οριστική έγκρισή της από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, ενώ αναφορικά με τις προσλήψεις αναμένεται η έγκρισή τους από το υπ. Εσωτερικών, ώστε να ακολουθήσει η προκήρυξη των θέσεων από το ΑΣΕΠ. 

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση.