Δημόσιο

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ποιοι δικαιούνται ''έξτρα'' παροχές στο πρόγραμμα PHILOS

Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Τα 1.575 νέα στελέχη θα ενισχύσουν περαιτέρω το ΕΣΥ και θα συμβάλλουν στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε κέντρα υποδοχής, ταυτοποίησης και στα κέντρα φιλοξενίας, αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας για το νέο πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επιπλέον, το αρμόδιο υπουργείο παρέχει πρόσθετα κίνητρα (οικονομικά και προϋπηρεσίας), σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων μέσω του προγράμματος PHILOS II.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι που εργάζονται σε εγκαταστάσεις προσφύγων, θα λαμβάνουν τον διπλάσιο μισθό του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου και επιπλέον 400 ευρώ (επίδομα αγόνου) θα λαμβάνουν όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Λέρου και του Έβρου.

Οι ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές του Ε.Σ.Υ., θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του Επιμελητή Β΄, που ανέρχεται σε 280 ευρώ μεικτά και οι άνευ ειδικότητας το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του ειδικευόμενου ιατρού, που ανέρχεται σε 230 ευρώ.