Δημόσιο

ΑΣΕΠ: 163 μόνιμοι, τώρα, στο Δημόσιο - Το ''στοίχημα'' για 3Κ, ''Βοήθεια στο Σπίτι''

Χιλιάδες υποψήφιοι διαγωνισμών, ακόμη και του 2017, περιμένουν την έκδοση αποτελεσμάτων

Να ''απελευθερώσει δυνάμεις'' επιδιώκει η Ανεξάρτητη Αρχή

Η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων για δύο διαγωνισμούς μονίμων (, 15Κ), επιβεβαιώντας πλήρως το workenter για τον σχεδιασμό του ΑΣΕΠ, επιτρέπει στην Ανεξάρτητη Αρχή να κινήσει αποφασιστικά τις διαδικασίες έκδοσης αποτελεσμάτων για μια σειρά άλλων διαγωνισμών και να εκδώσει νέες προκηρύξεις.

Το ΑΣΕΠ κάνει προσπάθειες να ''κερδίσει'' το στοίχημα έκδοσης αποτελεσμάτων για προκηρύξεις τόσο του 2017 όσο και του 2018 που έχουν μείνει -αισθητά- πίσω. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του workenter, στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής επιδιώκουν την ολοκλήρωση όσο το δυνατό περισσότερων διαγωνισμών που έχουν προσωρινά ''παγώσει'' εξαιτίας της 3Κ.

Η ίδια η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης άλλωστε, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, τόνιζε ότι «έχουμε ανάγκη για μόνιμο προσωπικό...πρέπει να κλείσει η 3Κ, πρέπει να κλείσουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι (6Κ)».

Σημειώστε:

(-) Στην Πουλίου 6 (έδρα ΑΣΕΠ) βρίσκεται το σχέδιο της προκήρυξης και για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".

(-) Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών τόνιζαν στο workenter ότι το επίσημο αίτημα -συνοδευόμενο από κατανομή θέσεων και προσόντα- στάλθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου να εκδοθεί η νέα προκήρυξη.

(-) Στις βλέψεις του ΑΣΕΠ είναι η έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 5Κ/2018 (ΕΚΑΒ).

(-) Μεταξύ των προκηρύξεων (του 2017) που αναμένονται οριστικά αποτελέσματα βρίσκονται οι διαγωνισμοί 1Κ (έχει ''παγώσει''), 8Κ, 14Κ, 15Κ (ΠΕ) και 16Κ.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να ενημερωθείτε από την εξέλιξη διαγωνισμών.