Δημόσιο

Επισπεύδεται η προκήρυξη των ΚΕΠ (μέσω ΑΣΕΠ)

ΜΟΝΙΜΟΙ: Η ρύθμιση για την προϋπηρεσία, ο τελικός αριθμός των θέσεων, πότε η έκδοση της προκήρυξης - Γίνονται δεκτά ΌΛΑ τα πτυχία

Για τις 150 μόνιμες θέσεις στα ΚΕΠ θα γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία

Με ταχείς ρυθμούς δρομολογείται η έκδοση της προκήρυξης για την στελέχωση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) με μόνιμο προσωπικό. 

Σημειώστε όλα τα νεότερα, όπως ισχύουν αυτή τη στιγμή, με βάση έγκυρη πληροφόρηση από πολλές και διαφορετικές πηγές:

(1) Ο αριθμός των θέσεων φαίνεται να "κλειδώνει" στις 150. Αυτό αναφέρει στο workenter υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εσωτερικών, που ήταν αυτήκοος μάρτυρας συζητήσεων, για το θέμα, ανάμεσα στον κ. Χαρίτση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

(2) Η κυρίαρχη τάση, όσον αφορά στην μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, είναι να υπάρξει ένα ελαφρύ bonus για όσους έχουν κάνει συμβάσεις στα ΚΕΠ, κατά το παρελθόν. Το ύψος της προσαύξησης αυτής δεν αποκλείεται να κυμαίνεται σε μόρια όσα αποδίδει η κατοχή μεταπτυχιακού. "Αυτό είναι και το δίκαιο", λέει έγκυρη πηγή στο workenter, η οποία συμπληρώνει ότι "υπάρχουν απολυμένοι, που υπηρέτησαν στα ΚΕΠ έως και 8-9 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις". 

(3) Η ρύθμιση για την προκήρυξη των ΚΕΠ θα ενταχθεί -κατά πάσα πιθανότητα- στο υπό προώθηση σχέδιο νόμου για την Ισότητα των Φύλων. Θα μπει ως συμπληρωματικό νομοθέτημα. Το εν λόγω σχέδιο νόμου, αυτή την ώρα, βρίσκεται στον γραμματέα της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή (ίσως και έως τέλος Ιανουαρίου).

(4) Είναι δεδομένο ότι θα γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία. Αυτό σημειώνει στο workenter έμπειρο στέλεχος που γνωρίζει καλά τη λειτουργία των ΚΕΠ. Η ίδια πηγή συμπληρώνει με νόημα πως εξελίσσονται τόσο γοργά οι διαδικασίες, που "δεν αποκλείeται η προκήρυξη των ΚΕΠ να βγει πριν από αυτή για τη Βοήθεια στο Σπίτι".