Δημόσιο - ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: 1+2 νέες προκηρύξεις για 3.875 μονίμους στους δήμους

Βγήκε ο πρώτος, έρχονται άλλοι δύο πανελλαδικοί διαγωνισμοί

Ανοίξτε τα ενεργά links για να δείτε όλα τα κρίσιμα στοιχεία των διαγωνισμών

Κυρίαρχο μερίδιο στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διατηρούν οι ΟΤΑ της χώρας, κινητοποιώντας χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν διορισμό στο Δημόσιο. 

Το ΑΣΕΠ έχει ολοκληρώσει την έκδοση της 1ης προκηρύξης, επεξεργάζεται την 2η και συζητά με το συναρμόδιο υπουργείο για την 3η.

Συγκεκριμένα:

  • Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται η προκήρυξη 10Κ/2018 για την πρόσληψη 118 μονίμων υπαλλήλων. Η δημοσίευση θα γίνει αυτή την εβδομάδα και αμέσως μετά θα ξεικινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον κόμβο του ΑΣΕΠ. Ενισχύονται παραμεθόριοι και νησιωτικοί δήμοι. Διαβάστε: ΑΣΕΠ 10Κ/2018: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη (118 μόνιμοι)
  • Στο τελικό στάδιο έκδοσης βρίσκεται ο (συμπληρωματικός της 3Κ) διαγωνισμός για την πρόσληψη 757 μονίμων υπαλλήλων σε δήμους, ΔΕΥΑ, ειδικούς φορείς. Θα ισχύσει το κριτήριο της ειδικής εμπειρίας. Η πλειονότητα των θέσεων, (περίπου 550), αφορά την κατηγορία ΥΕ. Διαβάστε: ΑΣΕΠ: Η κατανομή των 757 μονίμων στους δήμους (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)
  • "Βοήθεια στο Σπίτι" (3.000 θέσεις): Ήδη, ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση. Αμέσως μετά θα εκδοθεί η προκήρυξη. Αυτό, υπολογίζεται να γίνει το "συντομότερο δυνατόν", όπως δήλωσε στο workenter η υφυπουργός Εσωτερικών. Διαβάστε: ΑΣΕΠ: Έτσι θα γίνει η πρόσληψη 3.000 μονίμων (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)