Δημόσιο

1.576 διορισμοί - εξπρές μόνο με προσωρινά αποτελέσματα

Θέσεις για 22 ειδικότητες

Αμέσως θα τοποθετηθούν στις υπηρεσίες οι επιτυχόντες, βάση της προκήρυξης

Υψηλή συμμετοχή υποψηφίων καταγράφεται για τον διαγωνισμό των 1.576 υπαλλήλων που κατανέμονται σε 22 διαφορετικές ειδικότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γραμματεία του ΚΕΕΛΠΝΟ καταφθάνουν, ήδη, εκατοντάδες αιτήσεις υποψηφίων, παρότι ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 15 Οκτωβρίου.

Το έντονο ενδιαφέρον των υποψηφίων οφείλεται σε τέσσερα δεδομένα:

(1) Προβλέπεται διορισμός - εξπρές των επιτυχόντων. Όσοι επιλεγούν θα τοποθετηθούν άμεσα στις υπηρεσίες με βάση τον προσωπινό πίνακα διοριστέων και όχι τον οριστικό. Εάν υπάρξουν αλλαγές, τότε θα αντικατασταθούν οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα πληρωθούν για όσο διάστημα εργάστηκαν. Οι νέοι που θα τους αντικαταστήσουν θα αποζημιωθούν για τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι τη λήξη των συμβάσεων.

(2) Η συνολική διάρκεια των συμβάσεων δύο χρόνια (18+6 μήνες), με μισθό τα προβλεπόμενα από το Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

(3) Όσοι επιλεγούν αποκτούν προβάδισμα, λόγω εμπειρίας, σε μελλοντικούς διαγωνισμούς μόνιμου προσωπικού του υπουργείου Υγείας.

(4) Οι επιλαχόντες του συγκεκριμένου διαγωνισμού μπορούν να ελπίζουν σε πρόσληψη, εφόσον γίνουν αντικαταστάσεις προσωρινά διοριστέων σε ευρεία κλίμακα.

Διαβάστε επίσης: