Δημόσιο - ΑΣΕΠ

Τι συμβαίνει με το Λιμενικό - Πώς και γιατί "κόλλησαν" οι προκηρύξεις

Μιλάει στο workenter ο αρμόδιος αντιπλοίαρχος του Σώματος

Η πρόσληψη λιμενοφυλάκων παραμένει προτεραιότητα...

Στάσιμα τα... νερά του Λιμενικού Σώματος. Η πολυαναμενόμενη προκήρυξη για την επιλογή λιμενοφυλάκων παραμένει μόνο σε επίπεδο προθέσεων - τουλάχιστον έως αυτή τη στιγμή.

Το workenter επικοινώνησε, αρμοδίως, με τον διευθυντή εκπαίδευσης του Λιμενικού Σώματος, αντιπλοίαρχο κ. Άγγελο Κατερέλο, προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες για τον προγραμματισμό προσλήψεων.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού απάντησε ως εξής: "Δεν υπάρχει ακόμη τίποτα επίσημο ούτε για λιμενοφύλακες αλλά ούτε και για λιμενικούς"

Οι καθυστερήσεις στην έκδοση προκηρύξεων έρχεται σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε στις αρχές του καλοκαιριού, όπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φερόταν να εξετάζει σοβαρά την κάλυψη των κενών (δείτε λεπτομέρειες για τις θέσεις ΕΔΩ).

Σημειώνεται ότι τις ανάγκες σε προσωπικό έχει παραδεχθεί και αποδεχθεί και ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος έχει δεσμευθεί για την πρόσληψη λιμενοφυλάκων.

Η κατάσταση αυτή, πάντως, -και παρά την κατηγορηματική τοποθέτηση του κ. Κατερέλου στο workenter- δεν αποκλείει την πιθανότητα να εκδοθεί προκήρυξη (για την πρόσληψη λιμενοφυλάκων) το αμέσως επόμενο διάστημα (ίσως έως τα μέσα Σεπτεμβρίου).

Ωστόσο, το συγκεκριμένο υπουργείο διακρίνεται -και... βαρύνεται- από αυξημένες δόσεις αναβλητικότητας, ως προς το κομμάτι των προσλήψεων...

Εν αναμονή, λοιπόν.

Υ.Γ.: Δύο είναι οι συνηθέστεροι λόγοι που "κρατούν" τις προκηρύξεις του Δημοσίου στα συρτάρια: Η κακή οργάνωση των φορέων και η έλλειψη πιστώσεων. Με δεδομένο ότι το Λ.Σ. μόνο από κακή οργάνωση δεν πάσχει, ο δεύτερος λόγος είναι και ο επικρατέστερος...