Δημόσιο - ΑΣΕΠ

548 μόνιμοι στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: θα προσληφθούν ΠΕ Εφοριακών 418, ΠΕ Τελωνειακών 130 - Όλες οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού

Με την μέθοδo multiple choice θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σε όλη τη χώρα

Πανελλήνιο, γραπτό διαγωνισμό για την πρόσληψη 548 μονίμων υπαλλήλων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, έχει στα σκαριά το ΑΣΕΠ.

Θα προσληφθούν υπάλληλοι δυο, μόνο ειδικοτήτων: ΠΕ Εφοριακών (418 θέσεις) και ΠΕ Τελωνειακών (130 θέσεις).

Έγκυρες πληροφορίες του workenter δίνουν το στίγμα του νέου διαγωνισμού, που αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 50.000 υποψηφίους. Σημειώστε:

  • Στον διαγωνισμό δεν συμμετέχουν υποψήφιοι όλων των τίτλων σπουδών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια, είναι λάθος οι υποψήφιοι ν΄ ανατρέχουν σε παλαιότερες προκηρύξεις με αυτές τις δυο ειδικότητες για να βρούν… το πτυχίο τους και άρα πιθανότητα συμμετοχής. Οι τίτλοι σπουδών που θα γίνουν αποδεκτοί είναι αυτή τη στιγμή αντικείμενο διαπραγμάτευσης της Α.Α.Δ.Ε. και του ΑΣΕΠ.
  • Οι γραπτές εξετάσεις θα διεξαχθούν Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου 2018.
  • Η εξεταστέα ύλη και τα μαθήματα θα προσδιοριστούν με την προκήρυξη.
  • Οι γραπτές εξετάσεις θα γίνουν με την μέθοδο multiple choise. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα τεθούν, για κάθε μάθημα, 80 -100 ερωτήσεις με τέσσερις πιθανές απαντήσεις. ΟΙ υποψήφιοι σημειώνουν- στο ειδικό τετράδιο που θα τους διανεμηθεί - την σωστή απάντηση. Για κάθε λάθος απάντηση θα υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση, δηλαδή θα αφαιρείται το 0,25 του βαθμού που αντιστοιχεί στην ερώτηση.
  • Ο αριθμός και η γεωγραφική κατανομή των εξεταστικών κέντρων θα προσδιοριστούν με ακρίβεια αμέσως μετά την υποβολή των αιτήσεων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα λύσει αυτό τον γρίφο του ΑΣΕΠ. Θεωρείται δεδομένο, πάντως, ότι θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.
  • Η βαθμολόγηση και αναβαθμολόγηση των γραπτών θα γίνει εντός 20 ημερών. Το γεγονός ότι ο διαγωνισμός θα γίνει με την μέθοδο multiple choise επιτρέπει στο ΑΣΕΠ να χρησιμοποιήσει τρία γιγαντιαία scanners – γερμανικής προέλευσης – τα οποία «διαβάζουν» τι απαντήσεις των υποψηφίων και βαθμολογούν με βάση τις σωστές απαντήσεις που έχουν στη μνήμη.
  • Η συνολική βαθμολογία των υποψηφίων θα προκύψει από τον βαθμό της γραπτής επίδοσης και μοριοδότηση από άλλα προσόντα: εμπειρία και ενδεχόμενα μεταπτυχιακά.

Το workenter – σε ανοικτή γραμμή με υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ – θα δημοσιοποιεί σε πραγματικό χρόνο όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορυφαίο διαγωνισμό.