ΟΑΕΔ - Προγράμματα Εργασίας

ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον Β’ κύκλο προγράμματος απασχόλησης

Το πρόγραμμα θα δίνει έμφαση στην πρόσληψη γυναικών

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας και θα δίνει έμφαση στην πρόσληψη γυναικών.

Σε ισχύ τίθεται αύριο, Παρασκευή 6 Μαΐου στις 13:00, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στον Β’ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης 4.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τέως ΟΑΕΔ), το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας και θα δίνει έμφαση στην πρόσληψη γυναικών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, καθώς και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 15:00.

Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής: 

  • 466,5 € μηνιαία / 5.598 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
  • 559,8 € μηνιαία / 6.717,6 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606,45 € μηνιαία / 7.277,4 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653,1 € μηνιαία / 7.837,2 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 699,75 € μηνιαία / 8.397 € ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis.

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με  την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει  χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα τρία έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα).

Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατ. €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».