Επικαιρότητα

Υπ. Παιδείας: Οδηγίες για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ολόκληρη η ανακοίνωση

20/03/2020 | 19:13

Οδηγίες για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως  εκπαίδευση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η ασύγχρονη εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου οι πλατφόρμες της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δύνανται να αξιοποιηθούν παράλληλα και επικουρικά με την πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ.

Προτείνεται να αξιοποιηθούν πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και εφαρμογές που έχει αναπτύξει το υπουργείο Παιδείας όπως για παράδειγμα το e-class και η ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα e-me.

Μέθοδοι και εργαλεία που έχουν ήδη αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς για την ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είναι δυνατόν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται παράλληλα με όσα προτείνονται με το παρόν έγγραφο οδηγιών.

Καλούνται οι διεθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας όλης της χώρας, μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, να συντονίσουν τη διαδικασία και να παρέχουν κάθε απαραίτητη διευκόλυνση προς τις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς τους ώστε έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 να έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε προσεκτικά ολόκληρη την ανακοίνωση.