Επικαιρότητα

Διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι από τον ΔΟΑΤΑΠ

Επίσπευση εξέτασης όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα

04/03/2020 | 15:04

Μετά την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

Έγινε διεκπεραίωση ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διορισμών, καλύπτοντας το σύνολο των υποψηφίων που είχαν καταθέσει αίτηση επίσπευσης, που ήταν και το συντριπτικό ποσοστό των αιτούντων πρόσληψης εκπαιδευτικών Α’θμιας και Β΄θμιας Γενικής Εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ.

Τα είκοσι ένα μέλη του νέου Δ.Σ., οι ειδικοί εισηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι εργάστηκαν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Υλοποιώντας και τη γενική κατεύθυνση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο κλήθηκε να διαχειριστεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα μέσα σε λίγες ημέρες.

Κινήθηκε γρήγορα προκειμένου σταδιακά να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και τις καθυστερήσεις απόδοσης της αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας.

Βασική προτεραιότητα: Η επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, που οφείλεται στη υποστελέχωση και στη μεγάλη γραφειοκρατία.

Κύριος στόχος είναι να επισπευσθεί η εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα.