Επικαιρότητα

Όλες οι αποφάσεις για μέρισμα, επίδομα θέρμανσης, γέννησης

Τι ειπώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα (23/13), υπό τον πρωθυπουργό.

Μεταξύ άλλων, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Κοινωνικό Μέρισμα και τα επιδόματα θέρμανσης και γέννησης.

Κοινωνικό Μέρισμα

Κατά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τονίστηκε ότι με βάση την τελική εικόνα θα καλυφθούν πάνω από 300.000 οικογένειες, οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι από 1 εκατ., ενώ το ποσό φθάνει στα 215 εκατ. ευρώ. 

Επίδομα γέννησης

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το επίδομα γέννησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 70.000 ευρώ. 

Όπως είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό. Ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές, που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για μια καλύτερη ζωή».

Επίδομα θέρμανσης

Θα χορηγείται αυτόματα, όπως και οποιαδήποτε άλλη παροχή με πρωτοβουλία της διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να χορηγηθούν επιπλέον κονδύλια για το επίδομα θέρμανσης, με σκοπό να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των νοικοκυριών.