Επικαιρότητα

Κοινωνικό μέρισμα: ''Στον προϋπολογισμό του 2020 τα χρήματα''

Τι εξετάζει η νέα κυβέρνηση για τα επιδόματα

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, απαντώντας μεταξύ άλλων ερωτήσεις σχετικά με την οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης.

Για το κοινωνικό μέρισμα και αν η κυβέρνηση το δώσει στο τέλος του 2019, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας το έδωσε το Πάσχα για προεκλογικούς λόγους και γι' αυτό η ΝΔ το είχε χαρακτηρίσει προεκλογικό επίδομα. «Το ποσό αυτό θα υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2020 και θα δοθεί στο τέλος του επόμενου χρόνου».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ακόμη σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης ότι εξετάζεται σε ό,τι αφορά το ύψος του αλλά τους δικαιούχους του και ότι θα ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό του 2020.

Σημείωσε επίσης ότι για το 2020 θα ισχύσουν οι φορολογικές ρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, όπως η μείωση του εισαγωγικού συντελεστή μέχρι 10.000 ευρώ.

Στο φορολογικό που θα έλθει σύντομα θα περιλαμβάνονται οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα ζητήματα που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα και τις επενδύσεις.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ