Επικαιρότητα

Κυβερνητικές πηγές: "Πολλές νέες θέσεις εργασίας"

Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη - Τι σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ

Κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες, πριν από λίγο, στο τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, τόνιζαν:

"Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας".  

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες σε θέματα φορολογίας, σημείωναν ότι ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει την ανάγκη για "την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων".

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

  • 09:30 Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο ξενοδοχείο «ΜΕΤ»
  • 10:00 Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και το ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΘ
  • 10:30-13:15 Επίσκεψη σε περίπτερα της ΔΕΘ
  • 13:20 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • 20:00 Ομιλία στο Βελλίδειο

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

  • 13:00 Συνέντευξη Τύπου 

Πρωτεύων στόχος η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας

Πρωτεύων στόχος μας, είναι να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας, δηλαδή θέσεις πλήρους απασχόλησης και ικανοποιητικών μισθών. Οι νέοι σήμερα θα πρέπει να παραμείνουν στην πατρίδα τους αλλά με όρους ικανοποιητικούς και με όραμα για το μέλλον, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή τη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς.

Επιπλέον, ανέφερε πως σε συνεργασία με τον φορέα του ΟΑΕΔ, "θα πρέπει να αξιοποιηθούν προγράμματα για τους νέους, τόσο τους ανέργους όσο και τους ήδη εργαζόμενους, έτσι ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους εξασφαλίσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας".

Διαβάστε επίσης: