Επικαιρότητα

Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι

Επισπεύδονται 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών - Πιάνουν δουλειά οι αναπληρωτές

Ζητήματα σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και με τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες Τετάρτη (2/9) η υφυπουργός Παιδείας, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Η υφυπουργός ενημέρωσε ότι θα επισπευσθούν οι προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Για το θέμα των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, επανέλαβε ότι εξετάζονται τα κενά και πως οι προσλήψεις στον τομέα της Παιδείας είναι εκπεφρασμένος στόχος της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε συνάντηση με τη ΔΟΕ, αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η συνάντηση ΔΟΕ-ηγεσίας υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκε σε «καλό κλίμα», όπως σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Θανάσης Κικινής.

Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, γύρω στις 30.000 δηλαδή.

Τα 19.000 περίπου αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ τα υπόλοιπα 11.000 την Πρωτοβάθμια.

Η ηγεσία του υπουργείου πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση που είχε ήδη με το προεδρείο της ΔΟΕ εμφανίστηκε καθησυχαστική και ξεκαθάρισε ότι στόχος αποτελεί να καλυφθεί το 70% των κενών με την πρώτη «φουρνιά» προσλήψεων αναπληρωτών, πριν μπουν στις αίθουσες οι μαθητές. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν 5-6 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων θα γίνουν με βάση τους περσινούς πίνακες.