Επιχειρείν

Συμφωνία για την απόκτηση του 49% των μετοχών της Viva Wallet από την J.P Morgan

Απομένει η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμα οι οικονομικοί όροι της συνναλαγής των δύο πλευρών

Σε συμφωνία με την Viva Wallet και τους υφιστάμενους μετόχους της, για την εξαγορά του 49% των μετοχών της ήρθε η J.P Morgan. Απομένει η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της J.P Morgan να συνεργαστεί με την Volkswagen Financial Services AG, με στόχο να αποκτήσει ένα ποσοστό ελέγχου στην πλατφόρμα πληρωμών της αυτοκινητοβιομηχανίας κοντά στο 75%. 

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που κάνουμε τη στρατηγική επένδυσή μας στη Viva Wallet για να στηρίξουμε το όραμά της να προσδώσει νέα ανάπτυξη και καινοτομία στις πληρωμές σε ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σε μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, επικεφαλής της J.P. Morgan Payments. 

«Το ευρωπαϊκό τοπίο πληρωμών είναι κατακερματισμένο αλλά μεγάλο από πλευράς ευκαιριών, με πάνω από 17 εκατομμύρια εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν επεκτάσιμες λύσεις πληρωμών και αυτός είναι ένας μεγάλος τομέας για προστιθέμενη ανάπτυξη της J.P. Morgan στο μέλλον», πρόσθεσε. 

«Στόχος της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο που οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη κάνουν και δέχονται πληρωμές με υψηλή τεχνολογία, με χωρίς προηγούμενο ευελιξία και βαθιά γνώση του τοπίου πληρωμών της Ευρώπης», δήλωσε ο Χάρης Καρώνης, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Viva Wallet. 

«Αυτή η στρατηγική επένδυση από την J.P. Morgan Payments θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε την οικοδόμηση του οράματός μας για την παροχή πλήρως τοπικών υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την J.P. Morgan Payments, η στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet είναι μία φυσιολογική σύμπραξη για την οικονομική δραστηριότητά της - η οποία συνδυάζει υπηρεσίες για τα λογιστήρια επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση του εμπορίου, δυνατότητες με κάρτες και εμπορικές υπηρεσίες - για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία πληρωμών σε πελάτες σε όλο το φάσμα της οικονομίας. 

«Η στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην τεχνολογία της και την ομάδα που ήδη προσφέρει μία ολιστική δυνατότητα λιανικού εμπορίου στην Ευρώπη και εξυπηρετεί καλύτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο Max Neukirchen, επικεφαλής Payments & Commerce Solutions της J.P. Morgan.