Επιχειρείν

ΕΦΚΑ: Προσθήκη ΚΑΔ για επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 72 δόσεων

Ποιοι εντάσσονται στη ρύθμιση

Την προσθήκη ΚΑΔ ώστε να μπορούν να ενταχθούν και άλλες επιχειρήσεις στη ρύθμιση για την καταβολή χρεών προς τον ΕΦΚΑ σε 72 δόσεις, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε εγκύκλιος από τον υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνο Τσακλόγλου, με την οποία ενοποιούνται οι εντασσόμενοι ΚΑΔ που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών που προβλέπει τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίων δόσεων, τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ.

Yπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που προέκυψαν από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021, εξαιτίας της λήψης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με την ενοποίηση των ΚΑΔ, οι πολίτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίζουν συνολικά τις οφειλές τους τόσο απέναντι στη φορολογική διοίκηση όσο και απέναντι στον ασφαλιστικό τους φορέα.

Στην κατηγορία αυτή, βρίσκονται επιχειρήσεις από τον κλάδο της βιομηχανίας, από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, από τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών και από εκείνον της ενέργειας.