Επικαιρότητα

Νέα μέτρα: Όλες οι ανακοινώσεις Πλεύρη - Τι ισχύει για Πρωτοχρονιά και ρεβεγιόν

Απαγόρευση πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο και 50% εφαρμογή στην τηλεργασία (video)

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί της Πέμπτης στις 6:00 το πρωί.
29/12/2021 | 15:23

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα: Από τις 6:00 η εφαρμογή τους – Απαγόρευση πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο και 50% εφαρμογή στην τηλεργασία - Τι ισχύει για Πρωτοχρονιά και ρεβεγιόν

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί της Πέμπτης στις 6:00 το πρωί.

Οι αποφάσεις για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου 2022 πάρθηκαν ύστερα από τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, από αύριο τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Πλεύρης, στην κοινότητα, η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη, τόσο αναφορικά με τα κρούσματα που είδαμε χθες, όσο και με αυτά που θα δούμε σήμερα και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων. 

Η κυβέρνηση, ανέφερε, το επόμενο διάστημα θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο, όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, καθώς επίσης και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά με τα πλήρη δικαιώματα των εμβολιασμών.  

Όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται από το πρωί της Πέμπτης

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τροποποίηση στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης και τη χωρητικότητα των γηπέδων.

Ειδικότερα:

  • Σε διασκέδαση και εστίαση επιτρέπεται έως τις 12:00 το βράδυ, σε τραπέζια με καθήμενους έως έξι ατόμων και χωρίς μουσική
  • Για το ρεβεγιόν, το ωράριο θα ισχύει έως τις 2 το πρωί. Ισχύει απαγόρευση ορθίων και μουσικής.
  • Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τηλεργασία και χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την εστίαση και στα σούπερ μάρκετ, όσον αφορά επίσης στο ζήτημα των γηπέδων και τη χωρητικότητά τους ξεκινούν αύριο το πρωί
  • Μέσα στις απαγορεύσεις, είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη: