Συντάξεις - Ασφάλιση

Εργάνη: Οικονομική ενίσχυση και αναστολές συμβάσεων - Νέες ημερομηνίες

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση σε επιχειρήσεις του Πολιτισμού

Δείτε πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία

Ξεκινάει από σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται σε φάσεις, σε δύο εβδομάδες, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο σύστημα Εργάνη για ειδικές περιπτώσεις οικονομικής στήριξης. Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που μπορεί να γίνει σε επιχειρήσεις του Πολιτισμού, αλλά και για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που μπορεί να λάβουν όσοι εργαζόμενοι, προερχόμενοι από πυρόπληκτες και σεισμόπληκτες περιοχές, τεθούν σε αναστολή σύμβασης.

Η διαβάθμιση με βάση τις ημερομηνίες, έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 26 Νοεμβρίου: Δικαίωμα υποβολής δηλώσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού, ώστε να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για τη φετινή χρονιά. Αφορά επιχειρήσεις θεάτρων, μουσικές σκηνές, χοροθέατρα, συναυλιακούς χώρους και χώρους παραστάσεων, κινηματογράφους και διανομείς ταινιών σε κινηματογράφους. Η οικονομική κάλυψη αφορά θέσεις θεατή/εισιτήριο και οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ειδική πλατφόρμαservices.gov.gr,
  • Τρίτη 7 Δεκεμβρίου – Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου: Δικαίωμα δηλώσεων αναστολής σύμβασης μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων, από επιχειρήσεις που εδρεύουν σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Β. Εύβοια. Προϋπόθεση οι εργαζόμενοι να έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2021. Αφορά επιχειρήσεις που διοικητικά ανήκουν στα όρια των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας για το χρονικό διάστημα από 3 έως και 30 Νοεμβρίου 2021.
  • Τρίτη 30 Νοεμβρίου – Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου: Μονομερείς δηλώσεις από εργαζόμενους σε επιχειρήσεις των ανωτέρω πυρόπληκτων περιοχών, των οποίων η σύμβαση εργασίας λύθηκε με καταγγελία κατά το χρονικό διάστημα από 3 Αυγούστου 2021 έως και 13 Αυγούστου 2021.Οι ανωτέρω καθίστανται δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, από την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης τους και για χρονικό διάστημα όχι πέραν των τριών μηνών.
  • Δευτέρα 29 Νοεμβρίου – Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου: Τμηματική υποβολή δηλώσεων αναστολής σύμβασης εργασίας, μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων από επιχειρήσεις που επλήγησαν σε περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης, από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να είχαν προσληφθεί έως την 26η Σεπτεμβρίου. Επίσης, οι επιχειρήσεις πρέπει να υπέστησαν υλικές ζημιές, όπως αυτές βεβαιώνονται από το Δελτίο Επανελέγχου με τον οποίο το κτίριο έχει κριθεί επικίνδυνο για χρήση, ή προσωρινά ακατάλληλο για χρήση, ή από το Δελτίο Ταχείας Αυτοψίας με την οποία το κτίριο έχει κριθεί μη κατοικήσιμο, ή από το Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων γι’ αυτές τις ειδικές περιπτώσεις αλλάζουν, ανάλογα με το χρονικό διάστημα αναστολής σύμβασης, ως εξής:

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

27-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

29/11/2021 έως και 1/12/2021

1-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

2/12/2021 έως και 6/12/2021

1-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

7/12/2021 έως και 10/12/2021