Επικαιρότητα

Πώς κινούνται σήμερα τα ΜΜΜ - Σοκάρουν οι φωτογραφίες με το βυθισμένο λεωφορείο

ΟΣΥ: «Βασική προτεραιότητα η ασφαλής μεταφορά επιβατών»

ΟΣΥ: «Βασική προτεραιότητα η ασφαλής μεταφορά επιβατών»
15/10/2021 | 10:33

Χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2021, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ΗΣΑΠ, τραμ και λεωφορεία αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο ΟΑΣΑ και την ΣΤΑΣΥ:

Η συγκοινωνία στη γραμμή 1 διεξαγόταν μεταξύ των σταθμών Κηφησιά - Ομόνοια και Ταύρος - Πειραιάς.

Ενώ η συγκοινωνία των οχημάτων Τραμ ήταν ως εξής: (ΠΛΑΤΩΝ) Κασομούλη - Πικροδάφνη, (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ) Κασομούλη - ΣΕΦ, (ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ) Πικροδάφνη - ΣΕΦ.

Μετά από οδηγία της Πολιτικής Προστασίας, την Παρασκευή 15.10.2021 και για το χρονικό διάστημα από τη 01:00 έως και τις 08:00 θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ που διέρχονται από τη Λεωφόρο Κηφισού και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Οι συρμοί του Τραμ αποσύρθηκαν προληπτικά από την κυκλοφορία στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 14/10/2021 κατόπιν ενημέρωσης της Μετεωρολογικής υπηρεσίας για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι συρμοί θα παραμείνουν στο Αμαξοστάσιο ως τις 08.00 της Παρασκευής 15/10/2021, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της Γραμμής.

Σήμερα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, γύρω στις 8 το πρωί ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, με τους συρμούς να εξέρχονται ήδη από το Αμαξοστάσιο καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος στην Αττική ήταν ηπιότερο απ' οτι αναμενόταν.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία του Μετρό στις γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες του βυθισμένου λεωφορείου 

Πρωτόγνωρες εικόνες προκάλεσε χθες στην Αττική η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν αστικό λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να έχει σχεδόν βυθιστεί μέσα στα λασπόνερα εξαιτίας των έντονων φαινομένων προκαλούν σοκ.

Το λεωφορείο Α1 εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς-Βούλα, καλύφθηκε σχεδόν ολόκληρο από νερό με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατέβουν από το όχημα και να περπατήσουν μέσα στο νερό που έφτανε μέχρι τη μέση του σώματός τους, σχηματίζοντας «ανθρώπινη αλυσίδα» ενώ τελευταίος κατέβηκε ο οδηγός από το λεωφορείο.

Είναι όλοι τους ασφαλείς.

Στα διεθνή ΜΜΕ γίνεται αναφορά για το βυθισμένο λεωφορείο αλλά και για το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας και πώς αυτή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Αττική καθώς και σε άλλες περιοχές ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στον αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

 mpallos-kakokairia-vuthismeno-lewforeio

a1-vuthismeno-lewforeio

ΟΣΥ: «Βασική προτεραιότητα η ασφαλής μεταφορά επιβατών»

«Επισημαίνουμε ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας», συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως τονίζεται, βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού. «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».