Επικαιρότητα

Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Τοπικές βροχές αναμένονται το Σάββατο
17/09/2021 | 16:59

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια της χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης και το Σάββατο και την Κυριακή.

Το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική) και τη Θράκη. 

Ειδικότερα σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται λίγη συννεφιά που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται αργά το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται συννεφιά κατά τόπους αυξημένη με τοπικές βροχές στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγη συννεφιά και τη θερμοκρασία να φτάνει έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Λίγη συννεφιά θα έχει η Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός προβλέπεται αίθριος αλλά βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα
βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και του βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες τους 29 με 32 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.