Επικαιρότητα

Νέο εργατικό δυστύχημα στην Αταλάντη

Το δεύτερο δυστύχημα σε τρεις μήνες στο ίδιο εργοστάσιο!

Πολλές οι φωνές διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο εργοστάσιο

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, στην ίδια επιχείρηση στην περιοχή της Αταλάντης, σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα! Τα στοιχεία δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας ανάλογα περιστατικά, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν χώροι εργασίας, όπου οι συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων, είναι ιδιαίτερα επισφαλείς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο δεκαήμερο έχουν χάσει τη ζωή τους δύο εργαζόμενοι σε δυστυχήματα σε Ξάνθη (57χρονος εργαζόμενος σε οικοδομή έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μπάζα) και Αταλάντη, ενώ άλλος ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά (έχασε ένα μέρος από το χέρι του), σε εργοστάσιο στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας.

Η ΓΣΕΕ, εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για το νέο εργατικό δυστύχημα,  στην ίδια εταιρεία (ATLAS ΤAPES), επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς παρατηρείται γενικότερη αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων και απαιτείται η άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Ο εργάτης που έχασε τη ζωή του, ηλικίας 54 ετών, ήταν, όπως τόνισαν και οι συνάδελφοί του σε κλιμάκιο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας που έφτασαν αμέσως στο εργοστάσιο, ως ένας πολύ έμπειρος εργαζόμενος.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία, τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν είναι πολλά και αναπάντητα. Όπως πολλές είναι και οι φωνές που μιλούν για εντατικοποίηση της εργασίας το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, για εξαντλητικά ωράρια και για αρκετές ημέρες εργασίας χωρίς ρεπό.