Επικαιρότητα

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Την Πέμπτη η εξόδιος ακολουθία

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο αποχαιρετά τον σπουδαίο συνθέτη  Μίκη Θεοδωράκη. Η είδηση του θανάτου του Έλληνα που γέμισε με μουσική την ψυχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο σκόρπισε βαθιά θλίψη.

Πολίτες εναποθέτουν λουλούδια έξω από το σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας το πένθος τους για την απώλειά του. Ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν διθυραμβικά δημοσιεύματα δείχνοντας την τεράστια απήχηση που είχε το έργο και η ζωή του μεγάλου μας δημιουργού.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών την Τρίτη και Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Πέμπτη από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Η Πολιτεία σε ένδειξη τιμής κήρυξε τριήμερο πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στην Ακρόπολη και σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από την οικογένεια ο τόπος ταφής. Επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ήταν να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.