Συντάξεις - Ασφάλιση

ΕΝΔΙΣΥ: Πρόταση για στήριξη των πυρόπληκτων συνταξιούχων

Το Δίκτυο ζητά να προχωρήσει άμεσα η έκδοση οριστικών αποφάσεων για συνταξιοδότηση

Προτεραιότητα στην άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Πρόταση για να στηριχθούν άμεσα οι συνταξιούχοι πυρόπληκτοι, κατέθεσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, το Δίκτυο ζητάει κατ’ εξαίρεση,  να προχωρήσει άμεσα η έκδοση οριστικών αποφάσεων για συνταξιοδότηση και για εφάπαξ παροχές, για όσους είναι πυρόπληκτοι και οι αιτήσεις τους βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Το ΕΝΔΙΣΥ τονίζει ότι έχει γίνει αποδέκτης πολλών τέτοιων οχλήσεων, από συνταξιούχους που διαβιούν στις περιοχές όπου επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Τονίζεται δε ότι, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων, επιβάλλεται συνεχώς να διευρύνονται και να αναπροσαρμόζονται καλύπτοντας μέρος των μεγάλων αναγκών που προκύπτουν. Έτσι, προτείνεται να δοθεί προτεραιότητα στην ταχύτατη-άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές.

Όπως σημειώνει με νόημα το Δίκτυο, «είναι προφανές ότι οι ανάγκες των εν λόγω συμπολιτών μας, συνεχώς θα μεγαλώνουν, καλούμενοι να στηρίξουν τις οικογένειές τους που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές. Το ποσό της προσωρινής σύνταξης, για όσους το εισπράττουν, είναι μηδαμινό δεν επαρκεί, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της καταστροφής  και δεν τους βοηθά να ξανασταθούν στα πόδια τους. Καλούμε τα Υπουργεία Εργασίας και  Οικονομικών, να προχωρήσουν ταχύτατα τις σχετικές αποφάσεις και διαδικασίες».