Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Αυτές είναι οι επόμενες προκηρύξεις 8Κ και 9Κ/2021 (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Του Παναγή Γκιόλμα – Θα προσληφθούν 536 μόνιμοι - Φορείς και ειδικότητες

Το ΑΣΕΠ είναι έτοιμο να εκδώσει δυο νέες προκηρύξεις μονίμων
01/08/2021 | 15:47

Το ΑΣΕΠ «κλείδωσε» την έκδοση των δυο επόμενων προκηρύξεων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Πρόκειται για τους διαγωνισμούς 8Κ/2021 και 9Κ/2021, τους οποίους έχει ολοκληρώσει η Ανεξάρτητη Αρχή. Θα προσληφθούν, συνολικά, 536 υπάλληλοι.

Το workenter.gr αποκαλύπτει τις νέες προκηρύξεις που αναμένεται να προσελκύσουν το έντονο ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή έχει, ουσιαστικά, ολοκληρώσει τη επεξεργασία των δυο προκηρύξεων. Αναμένεται, πλέον, η αποστολή τους στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Ωστόσο, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων θ΄αρχίσει μετά τις 20 Αυγούστου, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών και αδειών.

Μετά την 7Κ/2021 (ΚΕΠ) θα εκδοθούν κατά σειρά:

  • 8Κ/2021: Αφορά στην πρόσληψη 120 μονίμων υπαλλήλων σε ΟΑΕΔ (105 θέσεις) και Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (15 θέσεις). Για τον ΟΑΕΔ θα ζητηθεί προσωπικό των κατηγορίων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ενώ για την Εταιρεία των βαθμίδων εκπαίδευσης ΤΕ και ΔΕ. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν διοικητικό προσωπικό
  • 9Κ/2021: Με την νέα προκήρυξη θα προσληφθούν 416 μόνιμοι στα Καταστήματα Κράτησης. Από τον συνολικό αριθμό των θέσεων οι 188 θα διατεθούν στην Δράμα και οι υπόλοιπες 228 στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας. Θα προσληφθεί προσωπικό που ανήκει σε μία, μόνο, βαθμίδα εκπαίδευσης: Δευτεροβάθμια (ΔΕ). Αυτό σημαίνει ότι θα προσληφθούν φύλακες εσωτερικής – εξωτερικής φρούρησης και σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Οι συγκεκριμένες προκηρύξεις πήραν, ήδη, αριθμό έκδοσης. Είναι, πλέον, ένα βήμα πριν την επίσημη δημοσιοποίηση.

Η διαδικασία επιλογής θα διεξαχθεί εξ΄ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ, κατά τα πρότυπα των προκηρύξεων «Κ».