Επικαιρότητα

Κεραμέως: Βασικοί άξονες ν/σ: αυτονομία σχολείων, υποστήριξη εκπαιδευτικής κοινότητας και αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα μιλήσουν οι Κυρ. Μητσοτάκης, Αλ. Τσίπρας και Φ. Γεννηματά

Η συζήτηση του ν/σ του υπ. Παιδείας θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη με την ψήφισή του
27/07/2021 | 12:04

«Οδηγούμε την Παιδεία σε ένα αναβαθμισμένο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο» υποστήριξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  από το βήμα της Βουλής σήμερα, δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου για το νέο σχολείο.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως «το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο. Θα έχει 11.700 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς στη γενική εκπαίδευση. [Πρόκειται για] τους πρώτους διορισμούς που έγιναν μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην ειδική αγωγή. Συνολικά στα δύο πρώτα χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν γίνει συνολικά 16.200 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και με 123 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα».

Σε ό,τι αφορά στους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου η υπουργός μίλησε για την αυτονομία των σχολείων, την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στα όσα υποσχέθηκε για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

«Είναι πραγματικά θλιβερό να εργαλειοποιεί έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση νέους ανθρώπους, στην προσπάθειά της να καρπωθεί την όποια απογοήτευση υποψηφίων που, σε μία αξιοκρατική, πλήρως αδιάβλητη διαγωνιστική διαδικασία, συγκέντρωσαν χαμηλότερη βαθμολογία σε σχέση με άλλους υποψηφίους» είπε μεταξύ άλλων η υπουργός.

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναμένεται να απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ενώ το λόγο θα πάρει και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για «την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη με την ψήφισή του.