Επικαιρότητα

Παναγιωτόπουλος: 15.500 προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ εντός πενταετίας

Ο σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων - Αποτελέσματα και νέες προσλήψεις σε εξέλιξη

Για τον ανασχεδιασμό και την περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε την ενίσχυση των Ε.Δ. μέσω 15.500 προσλήψεων ΕΠΟΠ και ΟΒΑ εντός πενταετίας.

Μιλώντας για μια σειρά επίκαιρων και κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδειξε τον δρόμο για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. «Προχωρούμε σε αύξηση των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές και των τριών κλάδων, αλλά και στην πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, συνολικά 15.500 στελεχών σε βάθος πενταετίας» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο υπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ακολουθήσει τη γενική πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με τον εμβολιασμό. «Οπως αντιμετωπίσαμε επιτυχώς την κατάσταση σε επίπεδο κληρωτών θητείας και μόνιμων στελεχών στις υπόλοιπες φάσεις της πανδημίας, έτσι θα κάνουμε και σ' αυτήν. Η στρατιωτική ηγεσία έχει εκπονήσει τα σχέδιά της. Εχουμε αποδείξει ότι έχουμε τον τρόπο να τα εφαρμόζουμε επιτυχώς» τόνισε.

Σχετικά με το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευση στα 18, μετά και την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι μόλις πριν από τρεις μήνες εφαρμόστηκε η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, με σκοπό την επαύξηση της επάνδρωσης των μονάδων, κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές και στα νησιά. «Πρέπει να δούμε τον πραγματικό αντίκτυπο αυτού του μέτρου πριν αποφασίσουμε οτιδήποτε άλλο. Ασφαλώς και τα επιτελεία παρακολουθούν από κοντά τα αριθμητικά δεδομένα. Κρίνω ότι είναι πολύ νωρίς να ανοίξουμε τη συζήτηση για στράτευση στα 18 πριν μετρήσουμε τα αποτελέσματα από την αύξηση της θητείας» διευκρίνισε ο υπουργός Αμυνας.

ΕΠΟΠ: Αποτελέσματα και νέες προσλήψεις σε εξέλιξη

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) 2021 στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικότερα, αναρτήθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων υποψηφίων ΕΠ.ΟΠ. στον Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό, στην Πολεμική Αεροπορία και στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στις σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

  • Για το Στρατό Ξηράς πατήστε εδώ
  • Για το Πολεμικό Ναυτικό πατήστε εδώ
  • Για την Πολεμική Αεροπορία πατήστε εδώ
  • Για το Κοινό Νομικό Σώμα πατήστε εδώ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 7 Αυγούστου 2021.

Μέσω του νέου διαγωνισμού επιλέγεται προσωπικό των εξής ειδικεύσεων:

  • ειδ. Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου/ Αναισθησιολογίας
  • Άνευ εξειδικεύσεως
  • ειδ. Διασώστης

Τι ισχύει για το όριο ηλικίας και ύψος

 Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει:
  • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας (γεννηθέντες από 1-1-1994 έως 31-12-2002). Οι υπηρετούντες ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (Ο.Β.Α.), να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως Επαγγελματίες Οπλίτες (γεννηθέντες από 1-1-1991 έως 31-12-2002).
  • Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν σε μία από τις τέσσερις εξειδικεύσεις που έχουν δηλώσει, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές- ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Διαβάστε επίσης: