Επικαιρότητα

Κικίλιας για εμβολιασμούς: Αυτά είναι τα μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς

Όλα τα ποσά

23/07/2021 | 10:15

Τα νέα οικονομικά κίνητρα προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, εξειδίκευσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το οικονομικό μπόνους δίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας να αυξηθεί η συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι τα νέα κίνητρα είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χαλκίδα.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, γιατροί και φαρμακοποιοί θα λαμβάνουν 10 ευρώ για κάθε ραντεβού που κλείνουν, 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους (από τρία ευρώ που ίσχυε) και 50 ευρώ για εμβολιασμό κατ’ οίκον σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες και προβλήματα μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα (από 20 ευρώ που ίσχυε).

κίνητρα

Όπως είχε δηλώσει χθες ο κ. Μητσοτάκης: «θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα -και αύριο (σ.σ. σήμερα) αν είμαστε έτοιμοι- θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού».