Επικαιρότητα

Freedom pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για την κάρτα των 150 ευρώ

Με κωδικούς taxisnet και ΑΜΚΑ η υποβολή για νέους 18 έως 25 ετών

09/07/2021 | 10:18

Tο αργότερο έως τις 20 Ιουλίου πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το freedom pass της άυλης ψηφιακής κάρτας των 150 ευρώ, που θα καταβληθεί σε νέους 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντάη κάρτα θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ένα 24ωρο αφού γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου μετά από επιβεβαίωση του εμβολιασμού.

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην εφαρμογή προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους με τους κωδικούς του taxisnet και θα συμπληρώνουν τον ΑΜΚΑ, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και ειδικότερα το email και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Ωστόσο, ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αν δεν έχει κωδικούς taxisnet σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός.

Σχετικά με το πως θα λειτουργεί το σύστημα σχετικά με τις τράπεζες, «τα χρήματα αυτά δεν γίνεται ανάληψή τους, ούτε μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό μπαίνουν σε λογαριασμό που δημιουργείται μόνο για αυτό το σκοπό μόνο από τον πάροχο. Θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου ή μέσω POS να κάνεις τη συναλλαγή σου στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.