Επικαιρότητα

Πελώνη: Περισσότεροι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους

Δεν διχάζουμε τους πολίτες

06/07/2021 | 10:05

Στην εξέλιξη των εμβολιασμών κατά της πανδημίας στη χώρα μας συνδυαστικά με την αύξηση κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες περί αλληλοσυγκρουόμενων οδηγιών και μέτρων, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τος εισηγήσεις των επιστημόνων, οι οποίοι με τη σειρά τους αξιολογούν όλα τα δεδομένα, τα οποία όμως αλλάζουν συνεχώς και για το λόγο αυτό υπάρχουν ενίοτε και διαφορετικές οδηγίες.

Εμβολιαστικό πρόγραμμα: Πάει καλά, θα μπορούσε να πάει καλύτερα

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά αλλά θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Αυτό τόνισε η κυρία Πελώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους, επεσήμανε «ότι δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά αυτό που προέχει σε περιόδους πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Η κυρία Πελώνη, ανέφερε επίσης ότι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη αυτοπροστασίας, αλλά παράλληλα και κοινωνικής ευθύνης και συμπλήρωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι, το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων θα πρέπει να ξεπεράσει το 70%.

Όχι στον διχασμό, ναι στους εμβολιασμούς - Περισσότεροι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους

Σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «δε μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τσίπρα που έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας όταν ήρθαν τα εμβόλια στην Ελλάδα» και στον κ. Πολάκη για τον οποίο είπε ότι είναι από τους αντιπροσώπους των αντιεμβολιαστών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματική σχετικά με το θέμα του «διχασμού» καθώς όπως είπε, «δεν διχάζουμε τους πολίτες και τους καλούμε σε εμβολιασμό». Η κυρία Πελώνε έσπευσε να προαναγγείλει περισσότερους περιορισμούς για όσους πολίτες δεν εμβολιαστούν.

Κικίλιας: 56.000 ραντεβού μόνο για χθες

Στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμούς κατά τη χθεσινή ημέρα, παρουσίασε το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και με ανάρτησή του στο twitter, όπου έγραψε: «56.000 πολίτες έκλεισαν χθες ραντεβού για πρώτη δόση εμβολιασμού, εκ των οποίων οι 13.500 είναι νέοι ηλικίας 18-24 ετών».