Επικαιρότητα

Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις του Κ. Μητσοτάκη

Τι αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός

28/06/2021 | 10:03

Κ. Μητσοτάκης: Δείτε live τις ανακοινώσεις για τα προνόμια σε εμβολιασμένους

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών και τα κίνητρα σε όσους πολίτες είναι εμβολιασμένοι.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί μια σειρά μέτρων για τα καταστήματα και τους πολίτες που θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτά μετά από επιλογή του εκάστοτε επιχειρηματία. Το πρώτο «πλάνο» προβλέπει την επιλογή οι επιχειρηματίες να δέχονται στα καταστήματα τους αποκλειστικά εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει με έλεγχο της σχετικής πιστοποίησης μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα κατεβάζουν στο κινητό τους.

Επιχειρήσεις δύο «ταχυτήτων» - Τι θα ισχύσει με τις covid-free

Στην περίπτωση που το κατάστημα ενταχθεί στην κατηγορία των covid-free η λειτουργία θα γίνεται με αυξημένη πληρότητα, που ενδέχεται να φτάσει και στο 100%.

Η δεύτερη επιλογή, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα προβλέπει λειτουργία της επιχείρησης και για μη εμβολιασμένους με τα γνωστά  υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται και αφορούν στον αριθμό των πελατών, τη χρήση μάσκας κλπ. 

Μεταξύ των προνομίων ή διευκολύνσεων που εξετάζονται είναι και η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες χώρων μαζικής αναψυχής ή εκδηλώσεων (κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις) να επιλέγουν οι ίδιοι εάν θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως.