Επικαιρότητα

ΑΔΕΔΥ - ΠΑΜΕ - ΕΚΑ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη για το εργασιακό νομοσχέδιο

Αλλαγές της «τελευταίας στιγμής» από τα συνδικάτα

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε μετά από νεότερη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ότι θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου.
Αλλαγές της «τελευταίας στιγμής» από τα συνδικάτα, ενόψει της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου.
 
Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε μετά από νεότερη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ότι θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου.
 
Έτσι, πήρε πίσω την αρχική απόφασή της περί στάσης εργασίας. Ταυτόχρονα, άλλαξε και ο χρόνος του συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 4 το απόγευμα.
 
Στο μεταξύ συνεδριάζει και το ΕΚΑ, για να επανεξετάσει με τη σειρά του, τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την Τετάρτη. Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Τετάρτη οκτώ ναυτεργατικά σωματεία.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας, επίσης έχει λάβει απόφαση για στάση εργασίας. Όλα αυτά, ενώ η ΓΣΕΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμα, ποια θα είναι η κινητοποίηση που θα προκηρύξει για την ίδια μέρα.
 
Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου, μόλις 48 ώρες πριν από την ψηφοφορία της Τετάρτης…
 
Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του, κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις, με 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αλλά και δύο συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, το πρώτο στις 10:30 το πρωί και το δεύτερο στις 5 το απόγευμα. Μένει να ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της ΓΣΕΕ.