Επικαιρότητα

Οι αρνητές των εμβολίων, οι συνδικαλιστές και ο… χωροφύλακας

Πρωτοκλασάτη κόντρα στους κόλπους του συνδικαλισμού

Πρωτοκλασάτη κόντρα στους κόλπους του συνδικαλισμού, προκάλεσαν οι αρνητές των εμβολίων.
 
Συνδικαλιστικός φορέας ζήτησε από τον εργοδότη του, να τιμωρεί εφεξής τους εργαζόμενους που δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα, προτείνει να ασκηθεί το διευθυντικό δικαίωμα και να φτάσει η εργοδοσία μέχρι και τη μη καταβολή μισθού!
 
Η σχετική πρόταση πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank, «στο όνομα» της προστασίας των υπόλοιπων συναδέλφων και των οικογενειών τους.
 
Πριν υπάρξει στέρηση μισθού, το Σωματείο προτείνει να δοθεί υποχρεωτική άδεια σε όσους συγκαταλέγονται στην κατηγορία των αρνητών, για να το… ξανασκεφτούν.
 
Η απάντηση δόθηκε από τον Ενωτικό Αγωνιστικό Σύλλογο εργαζομένων Alpha Bank – Εμπορικής (ΕΝΑΣ), που επισήμανε ότι η «εποχή των εκβιασμών έχει περάσει». Επισημάνθηκε ότι κανένα Σωματείο δεν μπορεί να κάνει το «χωροφύλακα», ούτε να παροτρύνει τον εργοδότη του σε τακτικές που θυμίζουν «μεταπολεμικές εποχές».
 
Τονίστηκε δε ότι ο φόβος, η επιβολή, ο καταναγκασμός δεν έχουν θέση στον συνδικαλιστικό λόγο. «Ναι στο διάλογο, στην πειθώ, στην δημοκρατική αντιπαράθεση, ναι και στην διαφωνία», υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.