Επικαιρότητα

Εξαδάκτυλος: Η μουσική στην εστίαση απαγορεύτηκε για τα... σταγονίδια

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ

29/04/2021 | 13:28

Εξηγήσεις για το άνοιγμα της εστίασης με απαγόρευση χρήσης μουσικής έδωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) μιλώντας στο Open, η απόφαση για το μέτρο πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα «με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κορονοϊός».

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι «η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση».

«Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής δήλωσε πως «χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

«Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι το ίδιο ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: