Επικαιρότητα

Αύξηση έως και 100% στις κρατήσεις σε βίλες και μονοκατοικίες εντός Αττικής

Μεγάλο «κύμα» εσωτερικού τουρισμού μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης για το Πάσχα

28/04/2021 | 10:28

Αύξηση που ''αγγίζει'' το 100% παρουσιάζουν οι κρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για ενοικιάσεις σε βίλες και μονοκατοικίες στα νότια και ανατολικά προάστια της Αττικής, ενόψει Πάσχα.

"Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα ιδιότυπου εσωτερικού τουρισμού με βασικούς προορισμούς τα νότια και ανατολικά προάστια της Αττικής. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για το Πάσχα ένας μεγάλος αριθμός Αθηναίων επιλέγουν να περάσουν τις γιορτές σε βίλες και μονοκατοικίες με την κίνηση στις κρατήσεις να φτάνει ακόμα και το 100%", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νάσος Γαβαλάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Διαχείρισης Ακινήτων και επικεφαλής της Mint.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά "οι τιμές για κανονικές κατοικίες στις συγκεκριμένες περιοχές κυμαίνονται από 100 έως 200 ημερησίως και από 350 ευρώ και πάνω για τις βίλες". Σύμφωνα με τον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων οι γιορτές του Πάσχα φαίνεται να αποτελούν την αφετηρία μιας γενικότερης ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης, όπως φαίνεται και από τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων για τον Μάιο και τον Ιούνιο.