Προγράμματα Εργασίας

Αναστολή συμβάσεων: Τέλος χρόνου για την υποβολής δηλώσεων Απριλίου

Όσα πρέπει να ξέρετε

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας
12/04/2021 | 09:41

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας για τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, από τις 13/4/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 12/4/2021.

Σημειώστε ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα από 1/4/2021 έως και 12/4/2021.

Μόνο στις περιπτώσεις που πρέπει να υπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Επιπλέον, όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης: