Προγράμματα Εργασίας

Κάρτα αναπηρίας και Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ

Μεταρρυθμίσεις στην προνοιακή πολιτική

Ήδη, το αρμόδιο υπουργείο διαπιστώνει αύξηση στους δικαιούχους προνοιακών παροχών, εξαιτίας της πανδημίας

Κάρτα αναπηρίας και Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία. Πρόκειται για τις δύο κομβικές παρεμβάσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η κοινωνική προστασία. Η αύξηση των κονδυλίων κατά 22% που έχει προγραμματιστεί για το τρέχον έτος, θα συνδράμει προς τούτο, αφού αυτές οι πρωτοβουλίες θα έχουν κοινοτική χρηματοδότηση.

Ήδη, το αρμόδιο υπουργείο διαπιστώνει αύξηση στους δικαιούχους προνοιακών παροχών, εξαιτίας της πανδημίας. Η κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων και τα προβλήματα υγείας που προκάλεσε η πολύμηνη καραντίνα, έχουν συνδράμει προς τούτο.

Θέλοντας να δείξει την έμπρακτη στήριξή της στα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επισκέφθηκε χθες Τετάρτη τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας. Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και το Γ.Γ. Γιώργο Σταμάτη, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας, που έχουν ως κύριο αντικείμενο εργασίας την προνοιακή πολιτική.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τις δράσεις που έχουν γίνει έως τώρα, δίνοντας έμφαση στο επίδομα γέννησης για κάθε παιδί, στα μέτρα για τους πολυτέκνους και στη δημιουργία ενός πιο ενισχυμένου και σύγχρονου πλαισίου για την υιοθεσία.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, εστίασε την παρέμβασή της στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται. Αναφέρθηκε ειδικά στα προγράμματα αποϊδρυματοποίησης, παιδικής προστασίας, κατάρτισης και διασύνδεσης των πιο ευάλωτων με την αγορά εργασίας, στην στέγαση και στην πρώιμη διάγνωση και ένταξη των ατόμων με αναπηρία στον κοινωνικό και επαγγελματικό ιστό.

Διαβάστε επίσης: