Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα Παιδιού: Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Πότε η πληρωμή της 1ης δόσης

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού
11/03/2021 | 15:00

Μέχρι και αύριο Παρασκευή, 12 Μαρτίου και ώρα 18:00 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να  υποβάλλουν αίτηση για το Επίδομα Παιδιού.

Η πλατφόρμα Α21 του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα κλείσει προσωρινά προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της 1ης δόσης 2021,στις 31Μαρτίου.

Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν το επίδομα παιδιού, παρόλο που δεν έχουν υποβάλλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020 (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΠΕΚΑ opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι αύριο, 12 Μαρτίου 2021, στις 18.00 κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της 1ης δόσης 2021, στις 31Μαρτίου, τελευταία ημέρα του μήνα, όπως συμβαίνει πάντα με τα επιδόματα.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για το επόμενο άνοιγμα της πλατφόρμας Α21 θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για το Επίδομα Παιδιού μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ εδώ. 

Διαβάστε επίσης: