Προγράμματα Εργασίας

Αναστολές Μαρτίου: Λήγει η προθεσμία δηλώσεων

Όσα πρέπει να ξέρετε

Οι εργοδότες μπορούν να δηλώσουν την αναστολή εργασία για όλο το Μάρτιο μήνα ή για μέρος αυτού
07/03/2021 | 11:55

Μέχρι και αύριο, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 θα είναι διαθέσιμο το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων.

Οι εργοδότες μπορούν να δηλώσουν την αναστολή εργασία για όλο το Μάρτιο μήνα ή για μέρος αυτού.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα δηλώνονται νομίμως και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που αφορούν τις ημερομηνίες: 1/3, 2/3, 3/3 και 4/3/2021.

Σημειώστε ότι, επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 16:01, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το διάστημα από την 1η Μαρτίου 2021 έως και την 8η Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00.

Διευκρινίζεται ότι, δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα.

Τι ισχύει για τους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού

Έως και τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου έχουν διορία προκειμένου να υποβάλλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο οι επαγγελματίες Τέχνης και Πολιτισμού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και την 10/1/2021, και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα.

Διαβάστε επίσης: