Προγράμματα Εργασίας

ΟΑΕΔ: 15.000 νέες προσλήψεις μέχρι τα τέλη Απριλίου

Ποιοι συμμετέχουν στα νέα προγράμματα

Σε πλήρη εξέλιξη οι αιτήσεις για 7.000 θέσεις
04/02/2021 | 09:45

Στην έκδοση για τρία νέα προγράμματα απασχόλησης που αφορούν συνολικά 15.000 ανέργους πρόκειται να προχωρήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου ο ΟΑΕΔ.

Οι νέες δράσεις που πρόκειται να δημοσιευθούν μέχρι το Πάσχα, θα αφορούν την επιδότηση της απασχόλησης ανέργων καθώς και την υλοποίηση ενός νέου και βελτιωμένου προγράμματος επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα προγράμματα ΟΑΕΔ είναι:

  • Δύο ακόµα δράσεις απασχόλησης µε 12.000 επιπλέον επιδοτούµενες θέσεις
  • Ένα βελτιωµένο πρόγραµµα επιχειρηµατικότητας για 3.000 ανέργους, µε έµφαση στην ψηφιακή οικονοµία και στις γυναίκες

Σε πλήρη εξέλιξη οι αιτήσεις για 7.000 θέσεις από τον ΟΑΕΔ

Άνεργοι αλλά και επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν άμεσα μέσα από το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

  • 473 € για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
  • 568 € για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 615 € για τους μακροχρόνια ανέργους
  • 710 € για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis 

Μετά την υποβολή της αίτησης εργασιακοί σύμβουλοι του Οργανισμού θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα  προσόντα προκειμένου η επιχείρηση να επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις

Η επιχείρηση πρέπει να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει  χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη.

Σημειώστε ότι, στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι άνεργοι

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.oaed.gr