Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινά η πληρωμή για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού

Αφορά τα ποσά Ιανουαρίου

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινά από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η πληρωμή για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού Ιανουαρίου για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και επαγγελματίες της Τέχνης
02/02/2021 | 10:04

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινά από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η πληρωμή για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού Ιανουαρίου για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και επαγγελματίες της Τέχνης για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

Παράλληλα, την Πέμπτη 4/2 θα πληρωθεί και ο μισθός του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, θα καταβληθούν:

  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μηνός Ιανουαρίου 2021.
  • Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας - Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα 12ο/2020.
  • Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για τον μήνα Δεκέμβριο 2020 για τους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας - Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού μηνών 11ου και 12ου /2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10/01/2021.

Πληρωμές σε επαγγελματίες της τέχνης

Από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου πληρώνονται και οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ έως και την 10/1/2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού εφόσον έχουν υποβάλλει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Δικαιούχοι είναι όσοι:

  • Είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Χρήματα, ευρώ

Η αποζημίωση καταβάλλεται μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων που τηρούνται στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στην «ΕΡΓΑΝΗ», τον ΟΑΕΔ και τους συναρμόδιους φορείς. Αρμόδιος φορέας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η καταβολή γίνεται εφάπαξ, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.

Διαβάστε επίσης: